Bytteservice og reklamationsret

Landsdækkende bytteservice

Expert har landsdækkende bytteservice. Det betyder, at du kan bytte vores produkter over hele landet. Det er rart at vide, når du køber gaver hos os.

Returret og bytteservice i butik

Bytteservice
Hvis du har købt en vare i en Expert-butik, kan du bytte varen i enhver Expert-butik i Danmark op til 30 dage efter købet. Hvis ikke der er byttemærke på varen, skal du medbringe kvittering.

Returret
Fortryder du dit køb af en vare i butik, har du mulighed for at returnere varen inden for 30 dage fra købet og få dine penge igen, såfremt den er i original, ubrudt emballage samt der er medbragt kvittering. Du kan henvende dig i enhver Expert butik i Danmark op til 30 dage efter købet.

Fortrydelsesretten gælder dog ikke ved specielt tilpassede varer og varer udenfor normalt sortiment som er bestilt specielt hjem og købt i en Expert butik.


Returret ved køb på expert.dk

Når du køber eller bestiller varer i experts internetbutik, har du en fortrydelsesret, der gælder i 14 dage.

Fortydelsesretten kan også udnyttes ved at du undlader at modtage varen. Har du modtaget varen men fortryder købet, kan du inden for 14 dage tilbagesende varen til webshoppen. Priser for forsendelser finder du f.eks. via www.post.dk eller aflevere den i din lokale Expert butik. Returvaren inkl. en kopi af din faktura sendes til: expert.dk, Hovedvejen 197, 2600 Glostrup.

Når du køber på expert.dk er du beskyttet af forbrugeraftaleloven. Hvis du som forbruger fortryder dit køb og returnerer det købte, vil netbutikken efter at have modtaget varen retur tilbagekreditere købsbeløbet. I henhold til forbrugeraftalelovens § 19, stk. 2, 3.pkt. skal køber selv betale for omkostninger til returnering.


Garanti og reklamation hos expert

På alle varer i expert ydes der 2 års reklamationsret. På udvalgte varer ydes forlænget reklamationsret.

 

Gode råd hvis uheldet skulle være ude

Vi håber, du bliver glad for din nyerhvervelse, og at varen lever op til dine forventninger. Skulle der mod forventning opstå problemer med varen, hjælper vi dig gerne - men vær venligst opmærksom på følgende:

Husk at gemme papirerne:
Gem din kvittering, den skal du bruge, hvis der opstår fejl på produktet. Er kvitteringen bortkommet, kan en kontoudskrift eller en dankortkvittering i nogle tilfælde være bevis for dit køb.

Husk at elektronik er følsom:

Selv de bedste varer holder ikke til alt. Læs brugsanvisningen så du ved, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du bruger og vedligeholder produktet. Mister du brugsanvisningen, kan du ofte finde den på producentens hjemmeside.

Elektroniske apparater er meget følsomme over for påvirkning af fugt, ekstrem varme, slag og stød og forkert elektrisk spænding. Når et koldt apparat tages ind i varmen dannes der kondens, som kan give fugtskader. Tænd derfor først apparatet, når det har samme temperatur som omgivelserne.

Fejl ved elektroniske apparater kan f.eks. skyldes husstøv, dyrehår, tobaksrøg, stegeos, eller sod fra stearinlys. Tænk derfor over, hvor du anvender og opbevarer dine apparater. Nogle, men ikke alle apparater, kan renses.
Batterier skal behandles i overensstemmelse med brugsanvisningens anvisninger om opladning og afladning m.v., ellers kan batteriets levetid blive væsentligt nedsat.

 

Hvis du får problemer med varen

Oplever du problemer med varen, så kom ind med den og forklar os, hvad problemet er. Jo mere nøjagtigt du kan beskrive fejlen, des bedre kan vi hjælpe dig. Hvis varen er besværlig at transportere, kan du kontakte os pr. telefon, så vi kan aftale nærmere. Nogle problemer kan løses telefonisk, uden at vi ser varen.

Hvis der er tale om en periodisk fejl - altså en fejl, der ikke er der hele tiden, men opstår indimellem er det ikke sikkert at vores værksted kan finde den. I disse tilfælde er det ekstra vigtigt, at du grundigt beskriver fejlen og hvornår og i hvilke situationer, den opstår.
Før du kontakter os, kan det være en god idé at tjekke, at apparatet er korrekt tilsluttet. Du har to års reklamationsret for bl.a. fabrikations-og materialefejl. Skulle du opdage en fejl på din vare, er det vigtigt, at du kommer med den hurtigst muligt, da det ellers kan være svært at afgøre, om problemet skyldes en oprindelig fejl, der er dækket af købelovens reklamationsret, eller om fejlen skyldes slid eller forkert anvendelse.

Viser det sig, at der er en oprindelig fejl ved varen, kan du vælge at få den repareret eller ombyttet til et tilsvarende produkt. Vi har ret til at reparere varen, hvis det er uforholdsmæssigt dyrere for os at ombytte den, og vi i øvrigt kan udføre reparationen inden rimelig tid (typisk ved hvidevarer).
Hvis det ikke lykkes for os at reparere fejlen første gang, kan vi i nogle tilfælde have ret til at forsøge at udbedre fejlen igen. Hvis det ikke kan lade sig gøre at udbedre fejlen inden rimelig tid, har du krav på at få pengene tilbage, et afslag i prisen eller at få varen ombyttet til en vare magen til den oprindeligt købte.

Hvis det er klart, at du selv er skyld i fejlen, eller viser det sig, at der ingen fejl er, vil vi opkræve et rimeligt gebyr for at undersøge varen. Det er dog en forudsætning, at du personligt har fået oplysning om gebyret og dets størrelse ved indleveringen.
Der gælder andre salgsbetingelser, når der er givet garanti. Er der en garanti, afhænger dine rettigheder af, hvad der står i garantien. Her skal garantigiver bevise, at en fejl ikke er omfattet af garantien, derfor kan vi normalt ikke kræve undersøgelsesgebyr, når der er givet garanti. Selvom der er en garanti, har du stadig dine rettigheder efter købeloven
Vi håber selvfølgelig ikke, at du får nogen problemer - men sker det, gør vi alt, hvad vi kan for at finde en løsning.

Med ovenstående punkter har vi forsøgt i hovedtræk at forklare hvilke rettigheder du har efter købeloven, når du har købt varen i en almindelig butik.
Hvis du har købt varen i en netbutik, gælder der på nogle punkter andre regler. Ønsker du yderligere vejledning om dine rettigheder, kan du kontakte forbrugerstyrelsens hotline på tlf.: 70 13 13 30 eller læse mere på www.forbrug.dk.
Teksten er lavet i samarbejde med Dansk Erhverv og godkendt af Forbrugerstyrelsen.

Ønsker du at høre mere omkring dine reklamationsrettigheder og garanti, henviser vi til din lokale Expert butik.